Ta chansen – jobba hos oss!

TV4Nyheterna är en av Sveriges tyngsta nyhetsredaktioner med en självklar plats sedan decennier hos tv-publiken. Och ja: Tittarna är väldigt många även om allt fler oprövade alternativ växer fram och konkurrerar om uppmärksamheten – miljontals människor följer varje vecka det vi gör. Över 70 sändningar produceras varje vecka för den traditionella tv:n. Och när det uppstår nyhetslägen är vi ofta ledande i våra livesändningar på webben, där våra medarbetare är så professionella att konkurrenterna lyfter på luren och erbjuder dem jobb.

Det är egentligen inte så konstigt.

Vi befinner oss i en tid när journalistiken (och mycket annan kommunikation) rör sig bort från det tryckta och statiska – till det rörliga. Utvecklingen är minst sagt tydlig och lite förenklat är det på följande vis: Den redaktion som helt saknar förmågan att på ett relevant sätt förmedla, fördjupa och analysera nyheter i rörlig bild saknar också trovärdighet.

I den miljön har TV4Nyheterna ett utmärkt utgångsläge. Vårt DNA består av kvalitetsjournalistik i rörlig bild. En ny, unik studio ger oss en modernare form och större flexibilitet i det visuella berättandet – här är vi ensamma i Sverige, vill jag hävda. Våra profiler, som till exempel Samir Abu Eid, Rolf Porseryd, Ann Tiberg och Helena Gissén – för att nämna några – har både den gedigna erfarenheten och kunskaperna som krävs.

Utanför den traditionella tv-verksamheten ser vi som många andra en kraftig tillväxt av den digitala trafiken. Vid sidan av livesändningar handlar mycket givetvis om Facebook, och signalen är klar: Det finns ett enormt sug efter angelägna, bildburna nyhetsberättelser om det samhälle vi lever i. Och moderna nyhetsberättelser i rörlig bild ser inte alltid ut som det gjort i den traditionella tv:n.

Därför tar vi nu nya kliv i utvecklingen. TV4Nyheterna är mitt uppe i arbetet med att stärka nyhetsbevakningen och den digitala positionen. Nu satsar vi ännu mer på livesändningar, sociala medier och nya spännande format för en mobil publik.

Vill du vara med på den resan? Vill du vara med och driva förnyelsen i en snabbfotad, kreativ miljö?

Då är du mer än varmt välkommen till oss. Vi utannonserar nu flera tjänster – du kan läsa om dem här.

Hoppas att vi hörs!