Bli en del av resan

Augusti 2015. Betydande delar av Mellanöstern skakas av krig och terror. En ny våg av flyktingar söker sig desperat från oroshärdar mot säkrare länder. Europa och Ryssland pressas av ekonomisk tomgång och säkerhetspolitiska spänningar. Vi ser händelser som får effekter över hela världen. Vart är vi på väg?

Utrikesjournalistiken har kanske aldrig varit viktigare än nu.

TV4Nyheterna har i och för sig ända sedan starten satsat hårt på utrikesbevakning. Men nu lägger vi ännu mer kraft på just denna publicistiska uppgift: Att berätta om och skildra det som händer runt omkring oss, utanför Sverige.

Ny i laget är Samir Abu Eid, tidigare SVT:s utsände i Mellanöstern, som TV4Nyheternas korrespondent med bas i Jordanien. Efter den uppmärksammade nyheten om värvningen i våras är det nu dags: Samir är i trafik och i veckan kan du se hans första reportage. Resan har gått till norra Irak.

Du kan också följa Rolf Porseryd, en av Sveriges mest erfarna reportrar, som tillsammans med fotograf Staffan Ahlström blir nytt team i USA inför det viktiga presidentvalet 2016. Rolf och Staffan installerar sig i detta nu.

Men på utrikesredaktionen har vi också flera rutinerade journalister som arbetat i årtionden med att bevaka omvärlden – och som fortsätter att guida oss när informationsflödet är större (och grumligare) än någonsin: Stefan Borg, Elisabet Frerot, Jonas Björk, Lottie Cronestrand, Johan Fredriksson, Lisa Grenfors, Ann-Cathrine Herou – och ibland även andra.

Du som är intresserad av utrikesjournalistik (och reporteryrket) bör kolla in programmet ”Korrarna”, som börjar sändas torsdagen den 27 augusti. Och framför allt: Häng på i sociala medier, särskilt Facebook. Här får du mer inblick i tillvaron som utrikesreporter och bilder som visar livet bakom. Men du får också en direktkontakt med utrikesredaktionen och material som inte visas på andra ställen. Adressen: Facebook.com/korrarna.

Gå in där – bli en del av resan.