TV4 News 2.0

Det är ungefär tre år sedan beslutet fattades att lägga ner TV4 News. Den tablålagda dygnet runt-kanalen för nyheter försvann. Jag ska inte gå in här på affärsmodellen eller vad som kunde gjorts annorlunda.

Istället för TV4 News kom en plan på att sända ”live” i TV4 Play – något som av kritiska bedömare då uppfattades som något helt underlägset det som lades ned.

Det jag kan konstatera är att vi nu – i praktiken – driver TV4 News igen. Ett slags TV4 News 2.0.

Vi rapporterar dygnet runt, snabbt och med kvalitet, men med den stora skillnaden att vi mestadels gör det ”on demand”. Det vill säga: Vi sänder när något händer och när vi tycker att det är relevant – inte för att i varje läge fylla en tablå.

Och vi gör det en masse. Nyheterna går starkt digitalt, något som konstaterats tidigare. Och denna ”nya” livebevakning håller lika bra i den traditionella tv:n där kvalitetskraven är höga, och där vi sedan lång tid tillbaka har en mycket stark position.

Ett färskt exempel:

Mitt under midsommarfirandet skakas Europa när britterna säger nej till EU. Under denna röda storhelg i Sverige sänder TV4Nyheterna, från fem länder och med högsta kvalitet:

– 40 timmar digitalt non stop

– 12 timmar linjärt non stop (inklusive Nyhetsmorgon).

Och detta bara under de första två brexit-dygnen.

TV4 News eller inte. Vi sänder alltså dygnet runt nu också. Fast på ett kanske ännu mer relevant sätt.